Regaip Kandili mesajları, kısa veya uzun olabilir. Resimli veya resimsiz olabilir. En önemlisi, samimi ve içten olmasıdır. Regaip kandili mesajları ile uzakları yakın hale getirebilir, sevdiklerinize hayırlı kandiller dileklerinizi iletebilirsiniz.
KANDİL MESAJLARI
“Regaip Kandili’nin mübarek atmosferinde, dualarımızın kabul olması dileğiyle. Allah’a olan yakınlığınızın arttığı bir gece geçirmeniz dileğiyle.”
“Rahmet ve mağfiret kapılarının ardına kadar açıldığı bu mübarek gecede, sevdiklerinizle birlikte huzur dolu anlar geçirmeniz dileğiyle. Regaip Kandiliniz mübarek olsun.”
“Duaların geri çevrilmeyeceği, kalplerin birleşeceği bir Regaip Kandili geçirmeniz dileğiyle. Allah’a olan sevginiz her daim artsın.”
“Regaip Kandili, manevi bir yolculuğa çıktığımız, günahlarımızdan arındığımız bir fırsattır. Bu mübarek gecede dualarınızın kabul olması dileğiyle.”
“Regaip Kandili’nin bereketiyle dolu, sevgi ve huzur içinde bir gece geçirmeniz dileğiyle. Dualarınızın Allah katında kabul olmasını temenni ederim.”
“Regaip Kandili, geçmişin muhasebesini yapma ve geleceğe umutla bakma fırsatıdır. Bu özel gecede dualarınızın gerçekleşmesi dileğiyle.”
“Regaip Kandili’nin güzelliklerini sevdiklerinizle paylaşmanız dileğiyle. Dualarınızın, gönlünüzden geçen dileklerinizle buluşması dileğiyle.”
“Regaip Kandili’nin rahmetiyle, bereketiyle dolup taşan bir gece geçirmeniz dileğiyle. Allah’a olan bağlılığınız her geçen gün artarak devam etsin.”
“Bu mübarek gecede, dualarınızın yüce katlara ulaşması ve hayırlarla dolu olması dileğiyle. Regaip Kandiliniz mübarek olsun.”
“Regaip Kandili, kalplerin temizlendiği, duaların kabul olduğu bir gecedir. Bu özel gecede sevdiklerinizle birlikte huzur içinde olmanız dileğiyle.”
“Regaip Kandiliniz mübarek olsun. Bu gece hayırlı dualar, iyilikler ve güzelliklerle dolsun.”
“Regaip Kandili, İslam aleminin rahmet, bereket ve mağfiret ayı olan üç ayların başlangıcı. Bu mübarek gecede dualarınızın kabul olmasını dilerim.”
“Regaip Kandili, gönüllerin huzura kavuştuğu, duaların kabul edildiği gecedir. Bu gecede dualarınızın kabul olması dileğiyle.”
“Regaip Kandili, kalplerin sevgiyle dolduğu, duaların kabul olduğu gecedir. Bu gecede dualarınızın kabul olmasını dilerim.”
“Regaip Kandili, rahmet ve mağfiret kapılarının sonuna kadar açıldığı gecedir. Bu gecede dualarınızın kabul olmasını dilerim.”
KANDİLDE NELER YAPILMALI?
Kur’ân–ı Kerim okunmalı; okuyanlar dinlenmeli; uygun mekânlarda Kur’ân ziyafetleri verilmeli; Kelamullah’a olan sevgi, saygı ve bağlılık duyguları yenilenmeli, kuvvetlendirilmeli.
Peygamber Efendimiz (sas)’e salât ü selâmlar getirilmeli; O’nun şefaatini ümit edip, ümmetinden olma şuuru tazelenmeli.
Kaza, nafile namazlar kılınmalı; varsa o geceye ait nakledilen namazlar, onlar da ayrıca kılınabilir; kandil gecesi, özü itibariyle ibadet ve ibadette ihsan şuuruyla ihya edilmeli.
Tefekkürde bulunulmalı; “Ben kimim, nereden geldim, nereye gidiyorum, Allah’ın benden istekleri nelerdir” gibi konular başta olmak üzere hayatî meselelerde derin düşüncelere girmeli.
Geçmişin muhasebe ve murakabesi yapılmalı; ve şimdinin ve geleceğin plân ve programı çizilmeli.
Günahlara samimi olarak tevbe ve istiğfar edilmeli; idrak edilen geceyi son fırsat bilerek nedamet ve inabede bulunulmalı.
Bol bol zikir, evrad ü ezkarda bulunulmalı.
Mü’minlerle helalleşilmeli; onlarla irtibatımız cihetinden rızaları alınmalı.
Küs ve dargın olanlar barıştırılmalı; gönüller alınmalı; kederli yüzler güldürülmeli.
Kişi kendine ve diğer Mü’min kardeşlerine hattâ isim zikrederek dualar etmeli.
Üzerimizde hakları olanlar aranıp sorulmalı; vefa ve kadirşinaslık ahlâkı yerine getirilmeli.
Yoksul, kimsesiz, öksüz, yetim, hasta, sakat, yaşlı olanlar ziyaret edilip, sevgi, şefkat, hürmet, hediye ve sadakalarla mutlu edilmeli.
O gece ile ilgili âyetler, hadîsler ve bunların yorumları ilgili kitaplardan ferden veya cemaaten okunmalı.
Dini toplantılar, paneller ve sohbetler düzenlenmeli; va’z ü nasihat dinlenmeli;
Kandil gecesinin akşam, yatsı ve sabah namazları cemaatle ve camilerde kılınmalı.
Sahabe, ulema ve evliya türbeleri ziyaret edilmeli; hoşnutlukları alınmalı; ve manevî iklimlerinde vesilelikleriyle Hakk’a niyazda bulunulmalı.
Vefat etmiş yakınlarımızın, dostlarımızın ve büyüklerimizin kabirleri ziyaret edilmeli; iman kardeşliğine ait sadakati yerine getirilmeli.
KANDİL GÜNÜ ORUÇ TUTULMALI MI?
Hz. Peygamber (s.a.s.), “Şaban’ın ortasında (Berat gecesi) ibadet ediniz, gündüz oruç tutunuz. Allah, o gece güneşin batmasıyla dünya semasına (rahmeti ile) tecelli eder ve fecir doğana kadar, ‘Yok mu benden af isteyen onu affedeyim, yok mu benden rızık isteyen ona rızık vereyim, yok mu bir musibete uğrayan ona afiyet vereyim, yok mu başka bir şey isteyen…’ buyurur.” (Bkz. Tirmizî, Savm, 39; İbn Mâce, İkâmet’u-Salat, 191) demiştir. Diğer taraftan Hz. Peygamber (s.a.s.), Zilhicce’nin ilk dokuz günü (Ebû Dâvûd, Savm, 62; Tirmizî, Savm, 52), pazartesi ve perşembe günleri, âşûrâ ve arefe günü oruç tutar (Müslim, Sıyâm, 196, 197; İbn Mâce, Sıyâm, 41,42), pazartesi orucunu soranlara; “Bugün benim doğduğum, Peygamber olarak gönderildiğim ve Kur’an’ın bana vahyedildiği gündür.” (Müslim, Sıyâm, 198) diye cevap verirdi.
Bu ve benzeri rivayetlere dayanarak bazı İslam alimleri dini açıdan faziletli sayılan diğer gün ve gecelerin ibadetle ihyasının müstehap olduğunu söylemişlerdir.
GÜNDEM
07 Eylül 2024SPOR
07 Eylül 2024GÜNDEM
07 Eylül 2024SPOR
07 Eylül 2024SPOR
07 Eylül 2024GÜNDEM
07 Eylül 2024GÜNDEM
07 Eylül 2024